נובמבר 24, 2024

חדשות הגבעה

כל מה שקורה בגבעת שמואל

חשיפה: האמת שראש העירייה לא רוצה שתדעו

בעידן הרשתות החברתיות קל להפיץ "פייק ניוז". 

ראש העירייה, יוסי ברודני, העלה לדף הפייסבוק שלו פוסט המשבח את הניהול המינהלי והפיננסי של העירייה בראשותו. 

בדו"ח של משרד הפנים, שנחשף כאן לראשונה, על העיר גבעת שמואל לא נראים הדברים כך כלל. למעשה, הדוח החמור מפרט לאורך 40 עמודים ליקויים רבים ואינו הועלה לאתר העירייה או הוזכר בפרוטוקול העירייה.

>> לקריאת הדוח המלא לחצו כאן<<<


בפוסט ציין ברודני: "דוח ניהול מינהלי תקין, דוח פיננסי תקין, ללא גרעונות, איתנות כלכלית, אין ליקויים, שקיפות, מערך גבייה תקין… אלה על קצה המזלג תוצאות הדוחות הפיננסים וניהול מינהלי של מבקר המדינה ומשרד הפנים. דרך ארוכה מאז קיבלתי את העירייה… ניהול בלתי תקין של המגנון הפיננסי וליקויים רבים… היום גבעת שמואל עומדת בכל הכללים של מנהל תקין, ניהול נכון ואיתנות פיננסית… נמשיך לפעול בשקיפות ובאחריות…".

בעמוד הראשון של הדוח נראה כי העיר חורגת מההנחיות המחייבות את העירייה.

הדוח ממשיך לנושא השוואת התקציב הרגיל בשנת 2021 לעומת הביצוע בשנת 2021. נראה כי העירייה קיבלה מענק בגין היתרי בניה בסך 2.9 מיליון ש"ח שלא נצפה ותוקצב, הוצאות חשמל רחובות, גינון וסימון כבישים שתוקצבו ביתר, גידול משמעותי בשיעוריי הגבייה מהתושבים שלא נצפה.

בתחומי פעילות שבוקרו השנה, נראה כי היה גידול בעלות הממוצעת למשרה של שישה עובדים בעירייה שעלותם הממוצעת למשרה גבוהה מהממוצע וכי התקבלו ארבעה עובדים חדשים בשכר בכירים.

בנוגע למכרזים של העירייה, נמצא כי העירייה כלל לא מבצעת מכרזי זוטא. 

יחד עם זאת, בנושא מתן התמיכות לתנועות הנוער, לטענת העירייה, התקציב של התרבות מועבר למתנ"ס העירוני ומשם מתפזר לבחירתם. הדוח קובע כי לא ניתן לדעת בוודאות כי תקציב התרבות אכן מועבר במלואו ובפרט בנושא תנועות הנוער

בנוסף, תקציב הג"א (הגנה אזרחית) חורג בפועל מהתכנון התקציבי.

לאחר מכן הדוח עובר לנושא הבדיקות המיוחדות (בנושאים אחרים), נראה כי העירייה הגישה דוח רבעון רביעי שאינו מבוקר. בדוח זה קיימות טעויות רבות בסעיפי הדוח.

בנושא: מערכות מידע וסייבר, נמצא כי לא קיימת כלל תוכנית לשעת חירום בנושא מתקפת סייבר. כלומר פרטי האשראי והמידע על התושבים עלולים להחשף במקרה של מתקפת סייבר.

בדוח המבקר הפנימי מטעם משרד הפנים נרשם בעיקרי הממצאים כי קיימת היער מדיניות, תכניות עבודה ונהלים כתובים בנושאים: בדיקות תקינות קריאות מים, תחזוקת מתקני משחקים בגנים, טיפול בגבייה ובקרה על חובות ונהלי המועצה הדתית בגבעת שמואל. בנוסף, קיים היעדר תיעוד בנושאים של תכנון פרוייקט השיפוץ של בית ספר מורשת זבולון, ניהולו וביצועו. אין גם תיעוד ומעקב אחר ליקויים במתקני המשחקים. ממצא נוסף הוא אי ציות לדין (חוק) בנושא פרסום תעריפי המים באתר העירייה וכו'. 
קיים גם חוסר יעילות והפסד כספי בנושאים שונים וליקויים ברישומי הנהלת החשבונות במועצה הדתית בגבעת שמואל. 

בנוסף ציין ברודני, כי הדוח לשנת 2021 יצא גם מטעם מבקר המדינה, כשלמעשה עיריית גבעת שמואל לא צויינה כלל בממצאי הדוח על הביקורת בשלטון המקומי בשנה זו. 

 

טרם התקבלה תגובתה של עיריית גבעת שמואל.

להלן חלק מן הקטעים אליהם מתייחסת הכתבה:

מתוך הדוח המדובר. חשיפת ליקויים כבר בעמוד הראשון
חשיפה מתוך דוח מבקר המדינה ומשרד הפנים
עליית שכר לשישה עובדי העירייה ששכרם גבוה מהממוצע
תוספת של ארבעה עובדים חדשים בשכר בכירים
העירייה לא מבצעת כלל מכרזי זוטא
אין שקיפות ולא ניתן לדעת אם הכסף מנוצל במלואו לתנועות הנוער
העירייה הגישה דוח רבעון רביעי שאינו מבוקר עם טעויות בסעיפי הדוח
לא קיימת תכנית לשעת חירום בנושא מתקפת סייבר
עיקרי הממצאים בדוח המבקר הפנימי
ציטוט מהפוסט: "אלה על קצה המזלג תוצאות הדוחות הפיננסים וניהול מינהלי של מבקר המדינה..." - עיריית גבעת שמואל כלל לא צויינה בממצאי הדוח על הביקורת בשלטון המקומי לשנת 2021

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *